cialis 20mg

Агроцентр-К

Аграрне виробниче підприємство.

Виготовлення мокросолоної шкіри вівці

sheepskin

Навіть правильно знята шкіра при лежанні може швидко зіпсуватися, якщо не вжити спеціальних заходів для її зберігання.

Свіжознята шкіра називається парною. Для шкіряника немає краще шкури, ніж парна, особливо якщо вона не забруднена кров'ю і брудом. Але рідко є можливість відразу відправити шкіру на виробництво. А при лежанні парна шкіра швидко псується: вона спочатку зсихається, морщиться,  починає зопрівати, волосся з неї злазить. У підсумку зовсім згниває. Тому необхідно оберігати шкури від псування. Один з кращих способів - засолювання шкіри. Така мокросолона шкіра вважається найдорожчею.

Парну шкіру обробляють дрібною сіллю.

На кожну шкіру береться в зимовий час від 200 г на 1 кг ваги шкіри і до 300 г в літню пору.

Шкіру кладуть на чисте місце шерстю донизу. Знизу під шкіру треба покласти якусь підкладку, щоб з неї могла стікати мокрота. Всю шкіру рівно обсипають сіллю з внутрішньої сторони: можна притерти сіль рукою, щоб вона добре пристала до шкурі. Якщо шкура правильно засолена, то через три дні на ній буде видно тверда сіль.

Потім складають всю шкіру в згорток. Спочатку загинається всередину четверта частина шкіри, починаючи від голови, потім - права і ліва підлоги до середини, потім вся шкіра складається по хребту, потім скочується, починаючи від голови, в згорток і зав'язується мотузкою.

Днів через п'ять згорток розбирають. Мокроті дають стекти, злегка підсолюють і згортають знову, як в перший раз. Якщо все зроблено за правилами, то шкіра пролежить довго і не запріє.

Будемо раді бачити Вас серед наших постійних клієнтів. 

Наши клієнти, партнери та друзі